PUBLICATIES

Gare de Hombourg

Gare de Hombourg is een locatie met allemaal treinen, wagons en locomotieven. Of het echt urbex is moet je je afvragen. Deze treinen staan hier om door een stichting opgeknapt te worden. Zodoende kunnen ze in de toekomst wellicht naar een museum. Afgelopen jaar heeft de Belgische spoorwegen NMBS hier een blunder gemaakt. Ze hebben een aantal wagons en treinen compleet gesloopt. Sprake van een bizarre miscommunicatie.

MIST FOTOGRAFIE

Een van de mooiste weersomstandigheden om mee te spelen qua fotografie, is mist.
Mist heeft de kracht om een omgeving compleet te veranderen en te tonen zoals je deze nog nooit hebt gezien. Een landschap ziet er schilderachtig uit met de opkomende zon die de mist probeert op te lossen of juist donker en dramatisch met nauwelijks zon en een vochtige omgeving. En wie heeft er niet geprobeerd om de ‘zonnestralen’ die door de bomen vallen te fotograferen. Hier een 15-tal tips om te fotograferen in de mist.

Bovenstaande foto is genomen op de Malpie tijdens een vroege mistige ochtend in november.

Treksteen

Midden in de Tweede Wereldoorlog komt de Philips Gloeilampenfabriek uit Eindhoven naar Valkenswaard en vestigt het bedrijf een dependance in de leegstaande sigarenfabriek van Jasneva aan de Eindhovenseweg.
Om de bezetters te misleiden werd niet over een diamant-boorderij maar over een treksteenfabriek gesproken. Die schuilnaam, ‘Treksteenfabriek’, werd later als een soort Geuzennaam behouden.
Eind 2010 is besloten het pand te behouden en her te ontwikkelen tot woningen.

75 jaar bevrijding

Op zaterdag 14 september 2019 vertrokken een colonne van 360 originele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog vanuit het Belgische Leopoldsburg en dan dezelfde route als de bevrijders in 1944: via Valkenswaard, Aalst naar Eindhoven

75 jaar dodenherdenking

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei, herdenken we alle slachtoffers samen. In bijna elke gemeente vindt een herdenking plaats. Zo worden tal van bloemen gelegd bij de graven op de militaire begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard.

Vergane glorie

De afgelopen jaren zijn een aantal oude gebouwen afgebroken en nieuwe voor in de plaats gekomen.